Infekce močového traktu způsobené Pseudomonas aeruginosa - Bohuslavová, Petra (2015)
Pseudomonas aeruginosa je významná oportunně patogenní bakterie, způsobující široké spektrum infekcí. Močové infekce, způsobené P. aeruginosa, jsou nejčastěji spojeny s použitím dlouhodobě zavedeného močového katétru. P. aeruginosa je schopna tvorby biofilmu a produkce řady extracelulárních virulenčních faktorů. Toto, spolu s velkou přirozenou i získanou rezistencí, vede k vysokému klinickému významu tohoto patogenu.