Dynamika a agregace koloidních roztoků stříbrných nanočástic pro SERS stavebních komponent nukleových kyselin - Pavelka, Vít (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a kvantifikací postupu přípravy koloidních roztoků stříbrných nanočástic s předem definovanými tvary a velikostmi (tedy s předem definovaným absorpčním maximem ve viditelném spektru) a jejich následnou cílenou agregací vedoucí k požadované maximální plazmonové rezonanci s dopadajícím světlem, ideální pro měření povrchově zesíleného Ramanova rozptylu (SERS) stavebních komponent deoxyribonukleové kyseliny (DNA), tedy nukleových bází, nukleosidů a nukleotidů.