Periodická tabulka prvků a její fyzikální interpretace - Zamkovská, Helena (2015)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá podrobnou argumentáciou vývoja v porozumení Mendelejovej periodickej tabuľke prvkov od prvotných filozofií o štruktúre látok, cez úvahy chemického atomizmu až po jej kvantovomechanický popis v rámci jednoelektrónovej aproximácie.