Nová generace sekvenování - její principy a využití v mikrobiologii - Skrypnykova, Ievgeniia (2015)
V současné době sekvenování DNA patří mezi standardní molekulárně-biologické metody používané v laboratorní praxi. Znalost sekvence DNA se uplatňuje jak v základním, tak i v aplikovaném výzkumu. Tato bakalářská práce je zaměřena na popis jednotlivých metod nové generace sekvenování (NGS) a třetí generace sekvenování (TGS) a jejich srovnání s klasickými metodami (Maxam-Gilbertova a Sangerova metody). Tato práce rovněž obsahuje stručný přehled o bioinformatickém zpracování dat získaných pomocí sekvenačních metod a o možnostech praktického využití sekvenování DNA s důrazem na oblast mikrobiologie.