Aplikace sorpční extrakce na míchadélku (SBSE) pro monitorování alkylfosfátů a pižmových látek ve vodním prostředí - Sobotka, Jaromír (2015)
Bakalářské práce poskytuje přehled o analytických postupech stanovení organických znečišťujících látek ve vzorcích vodního prostředí metodami sorpční mikroextrakce s důrazem na techniku sorpční extrakce na míchadélku (SBSE). Dále bylo cílem provést nastavení extrakčních podmínek SBSE tak, aby umožnily stanovení koncentrace zpomalovačů hoření na bázi alkylfosfátů a pižmových látek ve vodných vzorcích. Bylo využito sorpční techniky SBSE v kombinaci s termální desorpcí, plynovou chromatografií a hmotnostně selektivní detekcí (TDU-GC/MS).