Matematické modely rozhodování - Koláček, Michal (2015)
Tato práce se zabývá teorií i praxí spjatou s matematickými metodami a modely používanými v rozhodování. V první části jsou prezentovány postupy řešení v diskrétních případech - konkrétně v rozhodování při jistotě, riziku a neurčitosti. V další části je popsána úloha pro spojitý model a způsoby hledání jejího optima, a to skrze lineární programování. Na závěr jsou prezentované metody demonstrovány na ukázkových příkladech.