Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích - Krescanková, Katarína (2015)
Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti je většina průmyslově využívaných kvasinek taxonomicky řazena do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti se vzájemně mírně liší. Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských) a typových kmenů kvasinek pomocí molekulárně-biologických a biochemických metod a jejich následným porovnáním.