Povrchová charakterizace plazmatem modifikovaného polypropylenu - Fuková, Šárka, 1993- (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá plazmovou úpravou polypropylenové netkané textilie využitím difúzního koplanárního povrchového bariérového výboje hořícím ve vzduchu, přičemž byl sledován vliv doby působení plazmatu na povrchovou modifikaci textilie a její stárnutí. Pro chemickou analýzu byly použity techniky XPS, ATR-FTIR a LDI TOF MS. Smáčivost textilie byla posuzována měřením doby průsaku. Vliv působení plazmatu na morfologii vláken byl studován pomocí SEM.