Člověk a amulet v časném středověku na Slovensku - Tábiová, Miriama (2015)
Práce se zaměřuje na analýzu amuletů na včasnostředověkých pohřebištích. Hodnotí používání amuletů a jejich výskyt v oblasti západního Slovenska v čase pohansko-křesťanského synkretismu. Období se vyznačuje přechodem od pohanských bohů ke křesťanství.