Jednoduché modely doby čekání na událost - Ščavnický, Jakub (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem teorie obnovy a vybraných spojitých rozdělení pravděpodobnosti. Jsou zde zavedeny základní pojmy teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky. Dále jsou odvozeny vzorce pro odhad parametrů pěti spojitých rozdělení pravděpodobnosti metodou momentů a metodou maximální věrohodnosti. Poslední část práce je zaměřena na Weibullův model obnovy. Jsou studovány jeho základní vlastnosti, simulovány náhodné výběry a proveden numerický odhad parametrů.