Optimalizace metodou Monte Carlo - Habrovec, Martin; Koláček, Jan, 1976-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme optimalizačním metodám, které jsou založeny na metodě Monte Carlo. Nejdříve jsou popsány samotné metody a způsob jakým fungují. Poté metody testujeme na vybraných funkcích a vzájemně je porovnáváme pomocí softwaru Matlab.
In this thesis we study optimization methods based on Monte Carlo method. First we present individual methods and explain how they work. Then we test and compare them on selected functions using Matlab software.
Vedoucí práce: Jan Koláček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: matematická optimalizace; metoda Monte Carlo; mathematical optimization; Monte Carlo method; bakalářské práce; bachelor's theses