Optimalizace metodou Monte Carlo - Habrovec, Martin (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme optimalizačním metodám, které jsou založeny na metodě Monte Carlo. Nejdříve jsou popsány samotné metody a způsob jakým fungují. Poté metody testujeme na vybraných funkcích a vzájemně je porovnáváme pomocí softwaru Matlab.