Deterministické modely v makroekonomii - Konôpková, Zlatica (2015)
Tato práce se zaoberá možnostmi spojitého deterministického modelování inflace a investic. První část uvádí potřebnou teorii z oblasti diferenciálních rovnic, teorie optimálního řízení a ekonomické teorie peněz, inflace a investic. Zbývající kapitoly postupně rozebírají neoklasické modely spojené s Jamesem Tobinem. Uvádíme jejich předpoklady, odvození a případné modifikace. Zaměříme se na stabilitu modelů a detailní vysvětlení ekonomických souvislostí vyplývajících z matematických výsledků.