Netradiční součiny pologrup - Kolegar, Jonatan (2015)
Práce patří do teorie konečných pologrup a zabývá se problematikou ireducibility pseudovariet. Ze základních konceptů teorie pologrup představuje Greenovy relace a implicitní operace. Hlavní pozornost je věnována studiu nové operace na pseudovarietách, která používá Reesovo rozšíření pologrup. Pomocí této operace je pak předveden důkaz ireducibility jistých významných pseudovariet.