Příklady z mechaniky se sportovní tematikou - Marková, Dora (2015)
Tato bakalářská práce je souborem řešených příkladů z mechaniky se sportovní tematikou. Práce je rozdělena na dvě části. V první části jsou řešeny problémy z oblasti kinematiky (popisy pohybu), ve druhé části jsou voleny příklady z dynamiky (zkoumání příčin pohybu). Příklady mají různé stupně obtížnosti, od středoškolské úrovně až po příklady, pro jejichž řešení je nezbytná volba vhodného modelu a použití diferenciálního počtu. Postup řešení a výsledky jsou doprovázeny komentáři, grafy a dalšími náměty na přemýšlení.