Genetické modifikátory monogenních chorob; varianty zodpovědné za průběh a komplikace onemocnění cystické fibrózy - Tuček, Jan; Valášková, Iveta, 1963-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme účinkům různých geneticky podmíněných faktorů na průběh onemocnění cystické fibrózy. Tyto faktory zahrnují ty, které jsou závislé na různých částech genu CFTR a rovněž jiné, na CFTR nezávislé faktory.
In this thesis we study effects of various gene-dependent factors on the severity of cystic fibrosis. These factors include those, that are dependent on various parts of the CFTR gene, as well as other, CFTR-independent factors.
Vedoucí práce: Iveta Valášková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: bakalářské práce; bachelor's theses; Cystic Fibrosis Transmembrane Conductance Regulator; Genes, Modifier; cystická fibróza -- genetické aspekty; modifikátorové geny; mutageny; protein CFTR; cystic fibrosis -- genetic aspects; mutagens