Populační heterogenita embryonálních kmenových buněk - Sýkorová, Martina (2015)
Embryonální kmenové buňky mají značný potenciál pro využití v tkáňovém inženýrství a regenerativní medicíně. Jejich bezpečná klinická aplikace není dosud možná z důvodů jejich genové nestability, způsobené in vitro kultivací, a jejich fenotypové heterogenity. Rozdíly nacházíme mezi jednotlivými buněčnými liniemi a i uvnitř definovaných populací. V bakalářské práci je tato diverzita popsána, s ohledem na její možné příčiny a aspekty.