Preimplantační genetické analýzy pomocí sekvenování nové generace (NGS) - Zboňáková, Zuzana (2015)
Preimplantační genetická analýza je metodou stále více využívanou klinikami reprodukční medicíny. Důvodem je časté selhávání umělého oplodnění způsobené výskytem chromozomálních aberací v implantovaných embryích. První část předložené práce popisuje různé důvody její aplikace a ilustruje původ genetického materiálu určeného pro analýzu. Následně se práce zabývá metodami aplikovanými v této oblasti se zaměřením na sekvenování nové generace, které je čím dál tím víc používáno v lidské medicíně. Cílem poslední části je podrobný rozbor výsledků výzkumných prací zaměřených na využití sekvenátorů nové generace v preimplantační genetické analýze.