Diferenční rovnice a genetika - Vrtek, Štěpán; Pospíšil, Zdeněk, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2015)
Cílem této práce je studium nelineárních diferenčních rovnic a matematických modelů v genetice populací s apelem na ty, jež nelineární diferenční rovnice využívají. Zejména by práce měla řešit problém selekce a vyšetřit Fisher - Haldane - Wrightovu rovnici.
The aim of this thesis is to study nonlinear difference equations and mathematical models in population genetics, especially those using nonlinear difference equations. In particular, a problem of selection and behaviour of Fisher - Haldane - Wright's equation should be investigated.
Vedoucí práce: Zdeněk Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: diferenční rovnice; matematická biologie; difference equations; mathematical biology; bakalářské práce; bachelor's theses