Diferenční rovnice a genetika - Vrtek, Štěpán (2015)
Cílem této práce je studium nelineárních diferenčních rovnic a matematických modelů v genetice populací s apelem na ty, jež nelineární diferenční rovnice využívají. Zejména by práce měla řešit problém selekce a vyšetřit Fisher - Haldane - Wrightovu rovnici.