Matematické modely v biologii - Guricová, Karolína (2015)
V této bakalářsképráci se věnujeme sestavování matematických modelů v oblastech populační dynamiky, epidemiologii a enzymatické kinetice. Práce se zaměřuje na modely, které vedou na obyčejné diferenciální rovnice. Důraz je kladen na vysvětlení postupu tvorby a simulaci. Detailněji jsou popsány základní modely z jednotlivých oblastí a dále jsou uvedena další možná rozšíření.