Finanční modelování s využitím Maple - Juren, Václav; Hřebíček, Jiří, 1947-2017; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme finančímu modelování v matematickém programu Maple s pomocí balíčku Finance. V první kapitole se seznámíme s Brownovým pohybem. V druhé kapitole aplikací stochastického procesu Brownův pohyb na finanční trhy se pokusíme pomocí Maplu ukázat simulaci možného budoucího vývoje aktiv.
In this thesis we study financial modeling in mathematical program Maple with Finance package. In the first chapter we describe Brownian Motion. In the second chapter by application stochastic process Brownian motion on financial markets we will try by using Maple show simulation of possible future course of assets.
Vedoucí práce: Jiří Hřebíček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: finanční matematika; stochastické procesy; business mathematics; stochastic processes; bakalářské práce; bachelor's theses