Finanční modelování s využitím Maple - Juren, Václav (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme finančímu modelování v matematickém programu Maple s pomocí balíčku Finance. V první kapitole se seznámíme s Brownovým pohybem. V druhé kapitole aplikací stochastického procesu Brownův pohyb na finanční trhy se pokusíme pomocí Maplu ukázat simulaci možného budoucího vývoje aktiv.