Polycyklické grupy - Doležal, Martin (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá třídou grup nazývaných polycyklické grupy, které vznikají jako násobné rozšíření konečně generovaných komutativních grup a které jsou zajímavé tím, že je v nich řešitelný problém slov. V textu jsou polycyklické grupy dány do souvislosti s polopřímými součiny a jsou popsány množinou generátorů s algoritmem počítajícím operace v grupě. Problém slov je v textu vyřešen algoritmem, který jednoznačně přiřazuje prvkům n-tice celých čísel. Značná část práce se věnuje algoritmům pro popis podgrup, normálních podgrup, kvocientů, jader, kojader a rozšíření polycyklických grup.