Křivkový integrál: teorie a příklady - Voreková, Eva (2015)
V této bakalářské práci zkoumáme křivkový integrál. První část práce se zabývá samotnou teorií křivek. Tu následně využíváme k zadefinování křivkového integrálu prvního a druhého druhu. V práci je popsaná jejich konstrukce, vlastnosti a využití v praxi. Dále popisujeme Greenovu větu a podmínky potřebné pro nezávislost křivkového integrálu od integrační cesty. Zvláštní pozornost je věnována využití křivkového integrálu druhého druhu jakožto způsobu měření změny spotřebitelského přebytku při změně cen tovaru. Každá část obsahuje řešené příklady i neřešené příklady určené pro samostatné vypracování.