Funkce centrozomu v embryogenezi a buněčné diferenciaci - Škrábalová, Hana; Čajánek, Lukáš, 1980-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá úlohou centrozomu ve vývoji organismů. Nejprve je popsána struktura a duplikační cyklus centrozomu, dále se práce věnuje jeho roli v buněčném dělení a nezapomíná ani na funkci centrozomu jako bazálního tělíska cilií. Závěrečná část se zaměřuje na recentní poznatky získané ze studia modelových organismů.
This thesis deals with the role of centrosome in the development of organisms. Firstly, the structure and duplication cycle of the centrozome are described, further work is devoted to its role in cell division and also centrosome function as a basal body of cilia. Finally, the thesis focuses on the recent findings obtained from studies of model organisms.
Vedoucí práce: Lukáš Čajánek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: buněčný cyklus; centrioly; centrozom; cilie; embryogeneze; karcinogeneze; carcinogenesis; cell cycle; embryogenesis; Centrioles; Centrosome; Cilia; bakalářské práce; bachelor's theses