Funkce centrozomu v embryogenezi a buněčné diferenciaci - Škrábalová, Hana (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá úlohou centrozomu ve vývoji organismů. Nejprve je popsána struktura a duplikační cyklus centrozomu, dále se práce věnuje jeho roli v buněčném dělení a nezapomíná ani na funkci centrozomu jako bazálního tělíska cilií. Závěrečná část se zaměřuje na recentní poznatky získané ze studia modelových organismů.