Srovnávací fylogeografie hlodavců zambezijské savany - Petružela, Jan (2015)
Práce se zabývá srovnávací fylogeografií hlodavců zambezijské savany. Na šesti vybraných druzích zkoumá za využití metod fylogenetické analýzy vzorce geografického rozšíření a získané poznatky zasazuje do kontextu Plio-Pleistocénních klimatických změn.