Problematika polétavého prachu s důrazem na území města Brna - Vank, Michal (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou polétavého prachu vztaženou na území města Brna. Práce je tvořena dvěma základními prolínajícími se částmi. První část je složena ze všeobecných informací o polétavém prachu, kategorizace zdrojů, vlivu na lidské zdraví a legislativy ochrany ovzduší. Druhou část práce tvoří informace přímo související s městem Brnem. Zde se jedná o charakteristiku zkoumaného území, vývoj koncentrací polétavého prachu a koncepční dokumenty zaměřené na danou problematiku. Cílem práce je zhodnotit vývoj koncentrací polétavého prachu na imisních monitorovacích stanicích v městě Brně a srovnat navrhovaná opatření ke snížení koncentrací tohoto polutantu se skutečně realizovanými opatřeními.