Zhodnocení dlouhodobých změn ve využití krajiny vybraného území prostředky DPZ - Řehůřková, Martina; Dobrovolný, Petr, 1961-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2015)
Tato práce se věnuje sestavení map rozložení základních druhů povrchů v SO ORP Kuřim v letech 1953 a 2012. Pro potřebu této práce bylo vytvořeno klasifikační schéma základních druhů povrchů, které byly nad ortofotosnímky z let 1953 a 2012 rozpoznány. Výsledky klasifikace jsou prezentovány v podobě mapových kompozic, vzájemně porovnány a diskutovány zjištěné změny ve využití země.
This thesis deals with the composition of land use maps of SO ORP Kuřim 1953 and 2012. For the purpose of this thesis was created classification scheme of the basic types of surfaces that have been recognized on orthophotos from years 1953 and 2012. The classification results are presented as map compositions, compared and discussed land use changes.
Vedoucí práce: Petr Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: dálkový průzkum Země; využití krajiny -- Česko; land use -- Czechia; remote sensing; Kuřim (Česko : oblast); Kuřim Region (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses