Zhodnocení dlouhodobých změn ve využití krajiny vybraného území prostředky DPZ - Řehůřková, Martina (2015)
Tato práce se věnuje sestavení map rozložení základních druhů povrchů v SO ORP Kuřim v letech 1953 a 2012. Pro potřebu této práce bylo vytvořeno klasifikační schéma základních druhů povrchů, které byly nad ortofotosnímky z let 1953 a 2012 rozpoznány. Výsledky klasifikace jsou prezentovány v podobě mapových kompozic, vzájemně porovnány a diskutovány zjištěné změny ve využití země.