Mobilní GIS sběru biogeografických dat - Šilhák, Petr (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje návrhu a vytvoření systému, který usnadní mapování flóry a ptactva přímo v terénu za použití mobilní aplikace. V úvodu se nachází zhodnocení současného stavu podobných projektů a systémů v ČR i ve světě. Je také zmíněn způsob vizualizace dat, který tyto projekty nabízejí a také jsou zde nastíněny možnosti využití těchto dat. Druhá část práce obsahuje návrh databáze a ostatních částí systému vytvářeného v rámci této bakalářské práce. V závěru jsou zmíněny některé nedostatky aplikace a současných systémů a také jsou zde navrhnuty možná vylepšení.