Aplikace diferenciálních rovnic se zpožděním - Böhm, Jan (2015)
Předmětem této práce jsou diferenciální rovnice se zpožděním a jejich aplikace při modelování reakce imunitního systému. Nejprve je představena diferenciální rovnice se zpožděním. Poté studujeme kvalitativní vlastnosti řešení těchto rovnic a uvádíme i několik metod jejich řešení. Dále se věnujeme autonomním systémům se zpožděním. Vytvoříme model reakce imunitního systému, který s využitím předchozích poznatků analyzujeme. Rovněž provedeme srovnání s Marčukovým modelem.