Reklamní strategie v dynamickém duopolu - Rebendová, Lenka (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou, zda, kdy a kolik značkové reklamy oproti obecné reklamě by mělo být provedeno. Použitím teorie diferenciálních her získáme optimální reklamní rozhodnutí pro dynamický duopol se symetrickými a asymetrickými konkurenty. Ukážeme, jak reklamní činnost závisí na ceně a účinnosti každého typu reklamní činnosti pro každou firmu, rozdělení užitku tržního rozvoje a ziskové marže stanovené endogenně z cenové konkurence. Poté rozebereme rozšíření a nejvýznamnější rysy modelu.