Grafové algoritmy a jejich vizualizace - Horniak, Matej (2015)
Bakalárska práca sa venuje oblasti grafových algoritmov. Cielom práce je naprogramovat niektoré vybrané heuristické algoritmy slúžiace k riešeniu problematiky obchodného cestujúceho v systéme Maple. Prvá kapitola je venovaná teórii grafov. Vysvetlíme si v nej základné pojmy potrebné k zvládnutiu daných úloh. Druhá kapitola ponúka prehlad bázových grafových algoritmov s podrobným rozborom ich funkcionality. Hlavnej problematike - problému obchodného cestujúceho je venovaná tretia kapitola, prinášajúca aj rozbor naprogramovaných algoritmov. V poslednej kapitole zosumarizujeme a porovnáme výsledky predchádzajúcich zistení na konkrétnych príkladoch. Prílohou je CD s vytvoreným zdrojovým kódom.