Lineární algebra pro pokročilé - Bachurová, Ivana (2015)
V této práci se věnujeme Jordanově větě a jejím dvěma různým důkazům. V první kapitole nejdříve vyslovíme Jordanovu větu pro endomorfismy a pro matice, a postupně se definováním potřebných pojmů a dokazováním pomocných vět propracujeme ke geometrickému důkazu Jordanovy věty, ve kterém jsou klíčové kořenové podprostory pro vlastní čísla. V druhé kapitole se zabýváme algebraickým důkazem, který se odkazuje na různé algebraické struktury využívající polynomy. Na závěr kapitoly uvedeme algoritmus pro nalezení Jordanova kanonického tvaru, který demonstrujeme na příkladě.