Úvod do teorie kruhových jednotek - Sedláček, Vladimír (2015)
V této bakalářské práci se zabýváme grupami kruhových čísel a kruhových jednotek a odvozujeme jejich základní vlastnosti. Pozornost je věnována především relacím mezi generátory těchto grup, včetně Ennolových relací, a hledání Z-bází jejich beztorzních částí v některých speciálních případech. Také zde dokazujeme speciální případ Sinnottovy věty, která udává vzorec pro konečný index podgrupy kruhových jednotek v grupě všech jednotek kruhového tělesa.