Imunoterapie melanomu - Váňa, Petr (2015)
Melanom diagnostikovaný v nejčasnějších stádích je s vysokou úspěšností léčitelné onenocnění, bohužel v metastázujícím stádiu choroby tradiční terapeutické možnosti jako chirurgie, chemoterapie či radioterapie selhávají. Protože melanom patří k vysoce imunogenním nádorům, mohly by být z tohoto pohledu perspektivní imunoterapeutické přístupy.