Květena Vendryně a sousedních vsí - Koždoňová, Nikol (2015)
Diplomová práce pojednává o přírodních podmínkách a cévnatých rostlinách vsí Vendryně, Nýdku, Bystřice a městských částí Horní Líštné a Dolní Líštné města Třince. Navazuje na bakalářskou práci zaměřenou na popis přírodních podmínek a květenu Vendryně. Přináší rozšířenou rešerši floristických literárních pramenů pro všechny zmíněné katastry a tyto údaje doplňuje o druhy zaznamenané při terénním průzkumu od dubna 2012 do dubna 2015. Literární zdroje a databáze uvádějí pro studované území výskyt 727 druhů. V terénu jsem ověřila výskyt 509 z nich a současně jsem zaznamenala výskyt 37 druhů, o jejichž výskytu jsem v literatuře nenašla žádné údaje. Většina rostlin nalezených při terénním výzkumu je doložena v herbáři, který je součástí této práce a byl předán do herbáře Masarykovy univerzity (BRNU).