Tvorba posterů k seriálu výstav v botanických zahradách ČR - Kupčík, Petr (2015)
Diplomová práce navazuje na bakalářskou práci, která nesla obdobný název: Scénář k seriálu výstav v botanických zahradách ČR. Oproti bakalářské práci, která obsahovala tři témata, je v rámci práce diplomové zpracováno pět témat (Parazitické rostliny, Léčivé a jedovaté rostliny, Invazní rostliny, Geneticky modifikované rostliny a poslední širší téma Historie botaniky a botanických zahrad, nomenklatura rostlin, historická a moderní systematika a taxonomie, vegetační věda a ekologie rostlin).Stěžejní částí práce jsou zdrojové texty ke každému tématu, z nichž jsem následně čerpal při tvorbě posterů. Ke každému tématu byly připraveny sady čtyř/pěti posterů sestávajících z textové části, obrázků, grafů, fotografií a tabulek. Tyto postery jsou určeny pro možnost jejich vystavení v rámci Unie botanických zahrad České republiky. Jelikož cílovou skupinou je laická veřejnost, texty posterů jsou zaměřeny na základní informace k jednotlivým tématům a jsou obohaceny o zajímavosti tak, aby pro čtenář