Výskyt rašeliništních druhů rostlin v České republice během posledního glaciálu a Holocénu: rešerše dat o nálezech makrozbytků - Blahová, Žaneta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením ucelené makrozbytkové databáze ArboDatMulti. V databázi by měli být přepsány všechny výzkumy, které byly provedené na území České republiky a se zabývaly analýzou makrozbytků. Součástí diplomové práce je seznam těchto výzkumů, doplněný o S - JTSK a WGS souřadnice a sukcesní řady, jež se vyskytovaly v různých profilech. Pomocí dat z makrozbytkové databáze ArboDatMulti byly vytvořeny pro ohrožené druhy cévnatých rostlin a mechorostů mapky výskytu, které srovnávají jejich současnou lokalitu výskytu s minulostí podle nálezů makrozbytků dané rostliny. V práci jsou také uvedeny hypotézy o možnostech zániku některých lokalit výskytu pro dané druhy rostlin a mechorostů.