Květena Českomoravské vrchoviny severně od Humpolce - Vinklář, Jiří (2015)
V této bakalářské práci se věnuji přírodním poměrům a květeně v území severně od města Humpolce. Za využití literárních pramenů popisuji vybrané abiotické i biotické charakteristiky území. Práce dále obsahuje stručný přehled dosavadního botanického průzkumu daného území a jeho okolí a seznam asi 630 druhů cévnatých rostlin, které zde byly doposud zaznamenány, přičemž vlastním pozorováním jsem ověřil výskyt 447 druhů.