Myelopoéza v ontogenezi - Moudrá, Jana (2015)
Myelopoéza je proces popisující vznik všech typů myeloidních buněk, jako jsou monocyty, makrofágy, dendritické buňky a granulocyty. V průběhu embryogeneze se postupně hematopoéza objevuje v několika hematopoetických orgánech, než se přesune do kostní dřeně, která poskytuje rezervoár hematopoetických kmenových buněk po zbytek dospělého života. Nedávné poznatky ukazují, že původ adultních makrofágů se může v rámci jednotlivých tkání lišit. Většina populací tkáňových makrofágů, zahrnující například Kupfferovy buňky v játrech, alveolární buňky v plicích nebo mikroglie v nervové tkáni, je odvozená z embryonálních progenitorů, které osídlily vyvíjející se tkáň ještě před narozením.