Fenotyp neurálních kmenových buněk a spících transientních progenitorů v CNS - Praisová, Kateřina (2015)
Přesto, že regenerační potenciál nervové tkáně je velmi omezen, bylo jasně dokázáno, že i v nervové tkání, v rámci centrálního nervového systému existuje množství buněk se schopností proliferace a diferenciace do dalších buněčných typů. Některé je možno označit přímo za neurální kmenové buňky, jiné spíše za spící/quiescentní neurální přechodně se dělící progenitory. Tématem navrhované bakalářské práce je shrnout současné poznatky o těchto buněčných populacích, srovnat jejich charakteristiky a potenciál s ohledem na regeneraci nervového systému.