Karyomapping - současné možnosti a využití v preimplantační genetické diagnostice (PGD) při detekci chromozomových a monogenních onemocnění - Nohejl, Tomáš (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá principem a využitím karyomappingu, jakožto nové metody preimplantační genetické diagnostiky. V první kapitole je popsáno základní rozdělení preimplantačních genetických vyšetření, na něž navazuje princip odběru genetického materiálu z embryí a amplifikací získaného materiálu. Následující kapitola obsahuje výčet jednotlivých metod užívaných při preimplantačních genetických vyšetřeních se speciálním zaměřením na karyomapping. Práce posuzuje pozitiva a negativa jednotlivých metod a především provádí jejich vzájemné srovnání (včetně sekvenování nové generace).