Vliv poškození biomolekul na stárnutí - Lenárt, Peter (2015)
Práca sa snaží o syntézu dát zaoberajúcich sa vzťahom medzi starnutím a zmenami chromatínu, akumuláciou štruktúrneho poškodenia a mutácii, zmenou dĺžky telomér, ale aj vplyvom energetického a nutričného zloženia stravy. V závere predstavuje hypotézu, podľa ktorej vedie štruktúrne poškodenie DNA k zmenám chromatínu, pričom sú tieto zmeny zodpovedné za starnúci fenotyp.