Trogocytóza u hematoonkologických onemocnění - Gregorová, Jana (2015)
Trogocytóza je jedním ze způsobů přenosu intercelulárních proteinů, při kterém dochází k přenosu celých membránových fragmentů mezi buňkami. Přenos mezi buňkami nemusí být reciproký. Přijetím membránových fragmentů spolu s proteiny se mění fenotyp, v některých případech i funkce imunitní buňky. Trogocytóza byla pozorována u různých hematoonkologických malignit a zjišťuje se její možnost využití při imunoterapii.