Možnosti bezpilotních systémů mapování pro účely kartografie - Krejčí, Martin (2015)
V této bakalářské práci jsou prozkoumány možnosti bezpilotních systémů v kartografii. První část práce popisuje historii, kategorizaci a vlastnosti těchto systémů. Taktéž jsou uvedeny výhody a nevýhody při jejich používání. Využití v praxi je prezentováno v podobě konkrétních příkladů, a to jak z oboru fyzické tak i humánní geografie. Druhá část práce se zabývá samotným procesem získání dat pomocí bezpilotních systémů. Proces je popsán s důrazem na využití ve fotogrammetrii.