Možnosti Eye-trackingu v kartografii - Pavelka, Tomáš (2015)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi eye-trackingu v kartografii. Popisuje základní informace o této technologii, principy, na kterých funguje a přístroje, kterými můžeme směr pohledu sledovat. Dále se zabývá praktickým využitím eye-trackingu se zaměřením na kartografii. Součástí bakalářské práce je i vlastní testování zabývající se vyhledáváním jmen na mapách.