Charakterizace produktu genu Pden_3133 bakterie Paracoccus denitrificans - Zvalo, Marek (2015)
Diplomová práce se zabývá přípravou a charakterizací produktu genu 3133 z baktérie Paracoccus denitrificans. Gen 3133 kóduje enzym NADPH:FMN oxidoreduktasu. U enzymu byly stanoveny kinetické parametry, mechanizmus reakce, závislost aktivity na podmínkách reakce a kovalentní modifikací aminokyselinových skupin enzymu chemickými činidly. Toto stanovení se dělalo pomocí Warburgova optického testu. Byla zjištěna sekvence aminokyselin, která je pravděpodobně součástí vazebného místa pro FMN.